Jumaat, 29 Januari 2010

LAWAK MOTORSIKAL VS LAWAK KERETA

6 ulasan

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!





Motorsikal - keluar rumah pukul 7.30 pg, bawak sambil menyanyi. keluar pukul 7.45 pg pun sempat lg tp bawak mcm org nak mati.

Kereta - berkadar terus dengan tahap jem. Kena bangun awal, pastu datang opis mengantuk pulak

Motorsikal - jangkamasa nak sampai 30 minit sampai kat tempat kerja, bawak slow, belum rempit). 30 minit tetap, hujan ka ribut ka, kete terbalik tengah jln ka, asal jangan motor sendiri terbalik sudah.

Kereta - kalau ada kete terbalik tengah jalan, kira half day la masuk opis, tekan tugas luar masa swipe masuk, takkpun tak swipe(cakap lupa punch).

Motorsikal - naik motor ngan awek, awek peluk kita

Kereta - naik kete ngan awek, awek peluk bantal dlm kete kita, sapa yang rugi. Ye la, kalau awek peluk kita, camna nak bawak kete

Motorsikal - kalau hujan, basah bersama. boleh menguji kesetiaan awek

Kereta - kalau hujan, kete basah. Balik kalu kete kotor, kita jugak kena basuh

Motorsikal - kalau tak basuh, tak berapa nampak sangat

Kereta - kalau tak basuh, jauh sebatu dah nampak. Pastu nanti orang cakap pemalas, camna nak jadi buat boipren. Bukan malas, kalau kete bekilat, orang pandang kita nanti awek marah pulak, habis tu camna.

Motorsikal - isi minyak 4 inggit, full tank, tahan 3 hari

Kereta - isi 40 inggit, belum full tank, belum awek ajak gi makan jauh-jauh, belum ronda-ronda, belum dapat gaji, belum!.. dan lagi, dan lagi

Kereta - gi rumah family budak perempuan, nak ajak keluar, tetiba pulak mak dia nak ikut sekali, rosak program.

Motorsikal - mak dia nak ikut sekali, nak duduk celah mana, duduk dalam raga boleh la.

Sekadar hiburan semata-mata. Anyway untuk yang perempuan tu dinasihatkan lah naik kete, kalau jatuh kang, tertoreh kat mana-mana, dah potong seribu duit hantaran..

DAPATKAN LEBIH BANYAK CERITA LAWAK JENAKA DI WWW.RAJALAWAKJENAKA.COM SEKARANG!!

Comments

6 comments to "LAWAK MOTORSIKAL VS LAWAK KERETA"

::aMaD:: berkata...
Jumaat, Januari 29, 2010 9:49:00 PTG

tak lawak
tapi kenyataan =D

erie berkata...
Jumaat, Januari 29, 2010 9:52:00 PTG

moralnya di sini..
jangan pakai kereta..
hehehe

meera^da cute..*_* berkata...
Jumaat, Januari 29, 2010 9:55:00 PTG

sian yg bawa kete...huhu

affan berkata...
Jumaat, Januari 29, 2010 10:09:00 PTG

best laa. haha.
benefit of being biker. =)

Fina Fento berkata...
Jumaat, Januari 29, 2010 10:14:00 PTG

at least entri ni melegakan hati orang lelaki yang takde kereta..hehe

akihiko berkata...
Sabtu, Januari 30, 2010 5:57:00 PTG

tambah lg 1 pasal tol
moto xde tol
haha

akihiko

Catat Ulasan

 

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

Make Your Own Gifts Here

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Brought to you by Alan log in