Ahad, 7 Februari 2010

KHAS UNTUK SUAMI YANG INGIN BERKAHWIN LAGI

1 ulasan

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!




"isteriku....
abang ingin kahwin lagi..
bukan dirimu telah ku benci..
cuma hadirnya tanpa ku sedari..
dia rakan abang di tempat kerja..
selalu sangat abang bersama..
dah tugas bukan sengaja..
abang takut syaitan menggoda..
memang abang akui dia cantik..
lenggok jalannya buat hati berdetik..
dia juga dari golongan baik-baik..
beradab bersopan juga cerdik..
dia tak pernah cuba menggoda..
cuma abang nie perasan saje..
bila bekerja berbincang bersama..
ntah kepala nie dah melayang ke mana..
mungkin dia tak rasa apa-apa..
bukan sayang sudah abang jemu..
sayang masih lagi cantik seperti dulu..
namun bukan cantik sayang yang abang perlu..
layanan sayang itu yang buat tak jemu..
cuma di office sayang tak ada..
boring dan jemu datanglah juga..
tak ada sapa nak ajak berbicara..
itu sebab abang call hampir setiap masa..
nak menunggu sampai dirumah tak terdaya..
dirumah sibuk nak uruskan anak pula..
abang akui lengkap sudah dirimu..
cuma abangkan berhak kahwin dua..
bahkan empat pun tak apa..
sebab itu ketentuan yang Esa..
DIA tahu lelaki tak boleh dipercaya..
lelaki memang sukar mengawal gelora..
itu dikurniakan akal sembilan..
buat melawan nafsu godaan..
namun kuatnya nafsu berpangkat sarjan.
sembilan tentera terlalu mudah dikalahkan..
lain perempuan nafsunya sembilan..
tapi itu nafsunya pangkat bawahan..
akalnya pula berpangkat sarjan..
Duhai isteriku...
maafkan abang mencari selainmu..
ini demi menghalang maksiat berlaku..
sebelum terlanjur godaan nafsu..
kan lebih baik dihalalkan dulu..
abang berjanji seadil yang mampu.."

"Pah butang baju abang mana Pah"....

ni jawapannya, dari bini dia plak..

"Aduhai abang .........
makin ku sayang makin kuat kau melayang
abang ingin menikah lagi...
menikah lah bang, saya tak kecik ati
bagus juga kalau b! egitu
tak pening kepala, asyik layan abang selalu
Lagipun bang, Pah tak kuasa nak cemburu
Pergilah abang sayang, Pah rela di madu
Pah tahu abang mampu menikah 2, 3
Malah 4 sekalipun abang berkuasa
Pah pikir balik apa yang abang kata
Yelah... takut nanti syaitan datang menggoda
Nafsu pula tak tertahan adanya
Tambahan sidia yang abang gila
Boleh tahan keSEKSIannya...
Tapi abang jangan sesekali lupa
Pah juga masih POWER...
Meskipun Pah dah beranak Lima
BODY Pah masih bergetah juga
Abang sendiri mengaku, layanan Pah kelassss no 1, itu sumer gara-gara penangan jamu
Abang pandai cari alasan
Bila di opis jemu & bosan
Tak de Pah disisi untuk melayan
Dulu waktu Pah kerja, abang tak beri
Konon-konon tak suka org lain nengok Pah seksi
Alasannya abang asyik sakit ati
Meskipun waktu itu, Pah abang punya SECRETARY
Bang, bila rancangan abang nak menikah  lagi?
Jangan lupa ingatkan Pah tarikhnya nanti!
Untuk pengetahuan abang sayang,
Sebelum abang berbini baru
Pah dah siapkan list untuk abg GO THROUGH
Ini bukannya apa, hanya persiapan kecil untuk Pah & anak-anak yang mana perlu
Bang, jangan lupa nafkah anak-anak sorang seribu
Alah, untuk anak-anak kan abang mampu
Pastu kereta Pah, rasanya perlu di tukar baru
At least Merce 3 series, baru kelas gitu
Rumah juga Pah rasa perlu pindah
Pah nak tinggal di Rumah Banglo yang punya 8 bilik dan taman yang indah
Dan abang sayang, Elaun untuk Pah juga perlu,
Pah rasa RM 5 ribu, lagipun abang mampu
Bukannya apa, duit tu perlu untuk set rambut, mandi lulur, facial dan penjagaan BODY,
Nanti bolehlah Pah saing dengan bini muda abang sekali
Bang, oh abang sayang
kemana sudah fikiran abang melayang
Ini hanya sebahagian permintaan Pah
Abang pulak jangan cepat melatah
Lagipun abang juga nanti yang dapat nama
Orang kata, sayang bini juga rupanya dia
Lebih-lebih lagi si - bini TUA
Bak kata pepatah : SUSAH SENANG KITA BERSAMA
Bang, Pah lupa kat mana butang baju Melayu di simpan
Takpelah, nanti butang yang bertakhta intan Pah carikan
Barulah cantik dipakai berkilau-kilauan
Berlip-lap-lip-lap di hari pernikahan
Bang, Pah nak beritahu sesuatu
Supaya abang ingat pada Pah selalu
Pah cinta dan sayang abang sampai akhir hayat
Sumpah bang, Pah bukan nak ayat!
Percayalah pada Pah bang, cinta Pah cinta sejati
Abang pun pernah berjanji
Abang kata nak bahagiakan Pah sampai mati
Jadi Pah fikir lagi, sumer tuntutan Pah dari abang REASONABLE
Dan Pah meminta secara HUMBLE
So, bang.... jangan lupa yea
Tunaikan dulu segala-galanya
Sebelum hajat abang berbini baru terlaksana..."

I Luv U Abang,

p/s: ada jugak orang yg kreatif camni yee...

DAPATKAN LEBIH BANYAK CERITA LAWAK JENAKA DI WWW.RAJALAWAKJENAKA.COM SEKARANG!!

Comments

1 comments to "KHAS UNTUK SUAMI YANG INGIN BERKAHWIN LAGI"

mama_izz berkata...
Isnin, Februari 08, 2010 12:02:00 PG

i like.. memamg patut pun kan...haha

Catat Ulasan

 

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

Make Your Own Gifts Here

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Brought to you by Alan log in